1256985.jpg

Kuvasin tätä kuvaa varten viisi vaakakuvaa, jotka yhdistin yhdeksi panoraamaksi. Näiden lisäksi kuvasin joaisen osan kahdella valotuksella toinen taivaan mukaan toinen maan mukaan. Taivaanrannan alapuolisessa kuvassa ole käyttänyt maan mukaan kuvattuja palasia ja taivaassa taas taivaan mukaan valotettuja palasia. Rajalla olevat palaset olen koonnut kummastakin. Osa palsista jäi siis käyttämättä.

Kuvasin tämän kuvan lähinnä kokeillakseni tätä panoraamojen tekoa pystykuvissa. Kuva on mielestäni suhteellisen ok, mutta jotenkin tuntuu, että näkemystä näissä tulee vielä kehittää. Vasemman reunan puut ovat turhan voimakkaasti käyristyneet ja pääkohteenakin olleen puun olisi täytynyt olla kuvan keskellä ollakseen vääristymätön. Muissa kohteissa ei häiritseviä vääristymiä ole havaittavissa. Kuvasta ei mielestäni oikein välity sekään, että kuva alkaa lähes jalkojeni alla olleesta maasta ja päättyy yläreunassaan lähes ylöspäin olevalla kohteella. Ehkä sitten, jos kuvasta tekisi puolitoista metriä korkean, niin että sitä olis pakko katsoa tosi läheltä.

Kuvan sävyt ovat kauniit ja digipokkarin sävyala riitti kuvan sävyjen toistamiseen erinomaisesti, kun sen teki kahdessa palassa.  Kuvassa on tavoittelemani  pilvisen talvipäivän sävyt ja vain hieman lumen peittämä jää luo kuvaan nättejä kuvioita.

- Kari -